Страх візиту до гінеколога

5 Вересня, 2022

Дуже часто можна почути від жінок, що їм лячно йти до гінеколога.

Зазвичай, це обумовлено негативним попереднім досвідом. Але візит до гінеколога - це перш за все турбота про себе, а регулярність візитів - це запорука попередження багатьох захворювань.

Адже жіноче здоров‘я - це краса, молодість, продовження роду, впевненість у собі, енергія. Тому вкрай важливо регулярно відвідувати гінеколога.

Ось декілька порад, які допоможуть зробити ваш візит до лікаря менш стресовим та попередити можливий негативний досвід.

Кваліфікація та компетенція лікаря- це найважливіше, але також дуже важливо, аби лікар-гінеколог підійшов саме Вам. Адже у кожного свій стиль ведення прийому і інколи лікарю і пацієнту важко знайти спільну мову.

Важко уявити більш інтимнішу сферу, ніж гінекологія. Тому важливо знайти лікаря, з яким ви зможете бути максимально відвертими.

Попросіть лікаря пояснити на самому початку, як саме буде проходити прийом, дослідження, забір аналізів. Ви маєте на це повне право і не варто їм нехтувати.

Якщо Вам неприємно або дискомфортно Ви повинні одразу про це повідомити.

Якщо Вам щось незрозуміло, то попросіть лікаря ще раз пояснити простішими словами.

Коли ви йдете на прийом, запишіть питання, які у вас вже є, аби не забути їх задати.

Якщо лікар призначає вам якесь лікування, попросіть його розповісти про можливі альтернативні методи, якщо вони є. І пам‘ятайте, що навіть, якщо у вас уже був негативний досвід, це не означає, що це відбудеться знову.

Слідуйте вищезгаданим порадам та будьте здорові.

Богодельнікова
Катерина Ігорівна

Лікар-гінеколог
клініки Medoffice Group