Декілька речей для здоров’я, які ігнорують чоловіки

10 Лютого, 2023

Лікарі

Ви й так знаєте, що вам потрібно скинути кілька кілограмів та відмовитися від пива та чіпсів. Крім того, ви чудово почуваєтесь… Чоловіки виявляють неабияку геніальність, коли справа доходить до пошуку причин не звертатися до лікаря. Але одна з найважливіших речей, які ви можете зробити для свого здоров'я, — це запланувати та регулярно відвідувати лікаря.

Проблеми із серцем

Більшість хлопців турбуються за своїх рідних, батьків чи дідуся із бабусею. Але загроза часто існує і для них самих. Якщо у вашій сім'ї були серцеві захворювання, вони можуть виявитися у вас уже у віці 30 років. Неважливо від вашого віку, подбайте про своє серце.

Хропіння

Близько половини чоловіків, що хроплять страждають на синдром обструктивного апное уві сні. Крім того, що це дратує людину, яка поруч із вами, цей розлад може призвести до зупинки дихання на кілька секунд. Це також пов'язано із серцевими захворюваннями та високим кров'яним тиском.

Чоловіче здоров’я

Соромитись не потрібно. Проблеми у спальні не мають нічого спільного з вашою мужністю. Швидше за все, вони не спричинені вашим душевним станом. Основною причиною імпотенції, зазвичай, являється відсутність припливу крові до статевого члена. Це також може бути ознакою хвороби серця, тому відкиньте свою гордість і зверніться до лікаря.

Депресивний стан

Ідея про те, що Депресія це суто «жіноча проблема», часто утримує понад чоловіків, які страждають на неї, від звернення по допомогу. В результаті все більше хлопців починають вживати алкоголь або навіть наркотики, щоб відчути себе краще. Такі методи просто роблять депресію набагато важчою для виявлення та лікування.

Простатит

Скільки разів ви ходили сьогодні у туалет? Можливо настав час звернути на це увагу. Якщо ви ходите більше восьми разів на день або більше двох разів уночі, це може бути ознакою медичної проблеми, такої як збільшена простата, гіперактивний сечовий міхур (ГАМП) або навіть деякі форми раку. Обов’язково зверніться до уролога для обстеження.

Стоматолог

Статистично жінки частіше, ніж чоловіки, проходять планові стоматологічні огляди. Але хлопцям також потрібно регулярно відвідувати стоматолога. Не тільки тому, що вони можуть виявляти і запобігати проблемам з ротовою порожниною, але й крім того, можуть помітити симптоми таких захворювань, як діабет, хвороба Крона, вовчанка і навіть лейкемія.

Здорове харчування

Рідко хто із чоловіків отримує достатню кількість фруктів та овочів протягом дня. Присутність їх у раціоні рекомендовано лікарями для здорової серцево-судинної дієти. Якщо цього недостатньо, вживання корисних продуктів також знижує ризик інсультів, раку та проблем із травленням, а також тримає рівень цукру в крові під контролем.

Черченко
Катерина Дмитрівна

Клінічний онколог

Даний матеріал носить ознайомлюючий характер, не є лікарською рекомендацією та не заміняє консультацію профільного спеціаліста.

Підготовано на основі: матеріали https://www.cancer.org/