Для профілактики раку передміхурової залози

25 Лютого, 2023

Дієта та вправи

Деякі дослідження показують, що здорове харчування та регулярні фізичні вправи можуть уповільнити прогресування раку простати. Зменшіть споживання цукру, їжте нежирне м'ясо та багато яскравих фруктів та овочів. Тримайтеся подалі від жирних молочних продуктів. Коли ви тренуєтесь у спортзалі, робіть як кардіо, так і силові.

Йога

Стрес може вплинути на нерви навколо пухлини. Це може зіграти роль у поширенні раку простати. Таким чином, заняття зі зняття стресу, такі як йога, можуть уповільнити його розвиток.

Льон

Здавна кажуть, що насіння цієї рослини лікує хвороби. Дослідження, як безпосередньо льон впливає на рак простати ще тривають, але уже відомо, що лляне насіння може допомогти уповільнити зростання пухлини. Пам'ятайте: лляне насіння корисне, та зловживати лляною олією не можна.

Зелений чай

Деякі вчені стверджують, що з'єднання зеленого чаю, так зване EGCG, може зменшувати та вбивати ракові клітини. Дослідження все ще у роботі, але результати багатообіцяючі.

Вітамін D

Люди з раком простати зазвичай мають менше вітаміну D. Підвищення рівня може бути не таким простим, як отримання більшої кількості сонця або пиття більшої кількості молока. Різноманітні добавки можуть збільшити ваш рівень вітаміну D та сповільнити ріст ракових клітин.

Гранатовий сік

Ранні дослідження свідчать, що вживання 250-300 мл цього темно-червоного зілля щодня, може загальмувати розвиток раку простати. Деякі досліди вказують, що гранатовий сік найкраще працює, якщо рак ранньої стадії.

Лікопін

Цей природний пігмент, що міститься в помідорах, давно вивчається щодо його впливу на рак. Висновки змішані. Але ми впевнені, що помідори та інші продукти із лікопіном є частиною здорового харчування. А вживання в їжу корисної для вас їжі може допомогти уповільнити хворобу.

Куркума

Ранні дослідження показують, що як добавка цей основний продукт харчування на Близькому Сході може допомогти запобігти виникненню раку простати. Вживання куркуми також полегшує запалення.

Черченко
Катерина Дмитрівна

Клінічний онколог

Даний матеріал носить ознайомлюючий характер, не є лікарською рекомендацією та не заміняє консультацію профільного спеціаліста.

Підготовано на основі: матеріали https://www.cancer.org/